MARDI-FFTC International Videoconference Workshop on "Role of Healthy Soil-Plant Interactions towards Achieving Resilient Agriculture in the Asian and Pacific Region"

August 22, 2022, 09:00-17:00 (GMT +8)

Draft Program

Time	Program	Note
8:30-9:00	Registration/Log-in	30 mins
Session 1:	Opening Ceremony	20 mins
09:00-09:20	Welcome Message <i>Dato' Dr. Mohammad Zabawi Bin Abdul Ghani</i> Director General	5 mins
	MARDI	
	Opening Remarks <i>Dr. Su-San Chang</i> Director, FFTC	5 mins
	Rationale Dr. Rosazlin Abdullah President, The East and Southeast Federation of	5 mins
	Soil Science Societies (ESAFS) and the Malaysian Society of Soil Science (MSSS)	
	Introduction of Speakers and Participants <i>Mr. Ronald Mangubat</i> Information Officer, FFTC	4 mins
	Group Photo	1 min
Session 2:	Keynote Session Moderator: Dr. Dar Yuan Lee Associate Dean College of Bioresources and Agriculture Distinguished Professor, Department of Agricultural Chemistry, National Taiwan University	1 hour and 25 minutes
09:20-09:45	Healthy soils for resilient agriculture towards enhancement of food security in Asia Dr. Ganisan Krishnen Senior Research Officer Soil Science & Water Fertilizer Research Centre, MARDI Malaysia	25 mins
09:45-09:55	Q&A	10 mins
09:55-10:20	Plant adaptation to changing nutritional conditions in soils Dr. Toru Fujiwara Professor Graduate School of Agricultural and Life Sciences University of Tokyo Japan	25 mins

10:20-10:30	Q&A	10 mins
10:30-10:45	Coffee break (Video presentation on MARDI's related project)	15 mins
Session 3:	Theme: Practical management to improve soil- plant interactions for agricultural productivity <i>Moderator: Dr. Yu-Wen Lin</i> <i>Associate Researcher</i> <i>Agricultural Chemistry Division</i> <i>Taiwan Agricultural Research Institute, Taiwan</i>	1 hour and 40 mins
10:45-11:05	Enhancing agricultural productivity through nanotechnology Dr. Pearl B. Sanchez Professor Agricultural Systems Institute College of Agriculture and Food Science University of the Philippines at Los Baños Philippines	20 mins
11:05-11:25	Effects of shallow hidden pipes on soil salinity of greenhouse cucumber <i>Mr. Wen-jin Jiang</i> Researcher Tainan District Agricultural Research and Extension Station Taiwan	20 mins
11:25-11:45	Soil fertility management for sustainable plant production in Malaysia <i>Ms. Faridah Binti Manaf</i> Senior Research Officer Soil Science, Water and Fertilizer, MARDI Malaysia	20 mins
11:45-12:05	Utilization of sugarcane trash to improve soil fertility Dr. Kanokkorn Sinma Assistant Professor Dept. of Soil Science Faculty of Agriculture Kasetsart University, Thailand	20 mins
12:05-12:25	OPEN FORUM	20 mins
12:25-13:35	Lunch Break (Video presentations from MARDI and/or ESAFS	1 hour and 10 mins
Session 4: Continued	Theme: Advances in soil-plant management to boost productivity, sustainability and resilience in agriculture <i>Moderator: Dr. Pearl B. Sanchez</i> <i>Professor</i>	2 hours and 5 mins
	Agricultural Systems Institute	

	College of Agriculture and Food Science University of the Philippines at Los Baños	
13:35-13:55	The use of polyacrylic acid and polyurethrane in controlling the release of Nitrogen, Phosphorus and Potassium of compound fertilizer Dr. Arief Hartono Coordinator, Soil & Plant Laboratory Analysis Faculty of Agriculture IPB University, Bogor, Indonesia	20 mins
13:55-14:15	Recent trend in nutrient use, balance and efficiency for sustainable intensification in Japan Dr. Shin-ichiro Mishima Principal Researcher Agro-Environmental Informatics Group NARO, Japan	20 mins
14:15-14:35	Effect of biochar on soil quality, carbon storage and crop yield: a solution for carbon farming Dr. Nguyen Van Hien Soil/Plant Nutrition Specialist The Soils & Fertilizers Research Institute, Vietnam	20 mins
14:35-14:55	Case study on the prediction of soil organic carbon and fertilizer requirement using legacy data in Korea Dr. Chang-hoon Lee Assistant Professor Korea National University of Agriculture & Fisheries Korea	20 mins
14:55-15:15	Measures adopted in Taiwan to strengthen healthy soil-plant interactions for resilient agriculture Dr. Yu-Wen Lin Associate Researcher Agricultural Chemistry Division Taiwan Agricultural Research Institute, Taiwan	20 mins
15:15-15:40	OPEN FORUM	25 mins
15:40-15:55	Coffee break	15 mins
Session 5:	General Discussion Moderator: Dr. Ganisan Krishnen Senior Research Officer Soil Science & Water Fertilizer Research Centre, MARDI	1 hour
15:55-16:45	 General Discussion/Synthesis Future challenges and R&D directions for healthy soil plant interactions Contributions to zero carbon emissions 	50 mins

	 Policy support to sound field practices Recommendations & conclusions 	
Session 6:	Closing Ceremony	15 mins
16:45-17:00	Closing Remarks Dato' Dr. Mohammad Zabawi Bin Abdul Ghani Director General MARDI Dr. Su-San Chang	15 mins
	Director, FFTC	